Komentovaná prohlídka Ondřeje Malečka a další doprovodný program
Doprovodný program na září, říjen a fotky z výstavy Ondřeje Malečka

Doprovodný program září / říjen 2022

 


Komentovaná prohlídka autora výstavy Ondřeje Malečka – Jako sopka v ledové krajině (12. srpna - 2. října 2022)

čtvrtek 15. září 17.00
Ondřej Maleček Vás provede dvěma patry své výstavy. V prvním patře bravurně malovanými zátišími a kopci, ve druhém expresivními autoportréty, dále podobiznami zvířat a velkoformátovými plátny, nebudou chybět vtipné erotické náměty. Vysvětlí také, proč si do své výstavy přibral díla Josefa Váchala nebo Jana Zrzavého.

 

 

HRUŠKA NA POLAROIDU

Tvůrčí dílna pro děti i dospělé s ilustrátorem a grafikem Martinem Kubátem k výstavě Ondřeje Malečka - Jako sopka v ledové krajině

čtvrtek 22.září, 17 hodin

Autor úspěšných workshopů šití bot pro děti (k prezentaci virtuální reality) nebo Hledání ztraceného obrazu (k výstavě Lubomíra Typlta), ale také autor návrhu našich nových lehátek Drtikol, pro nás i vás připravil na základě obrazů Ondřeje Malečka tvůrčí dílnu na téma zátiší, které budeme fotografovat polarodiem.
Nejdříve se vás po výstavě provede Martin Kubát, pak si s ním o výstavě popovídáme a nakonec budeme sestavovat zátiší, které vyfotografujeme a každý si domů odnese jednu fotografii.

Předpokládaná délka tvůrčí dílny je 75 minut, vstupné  je 60 Kč, rodiče jako doprovod vstupné neplatí. Kapacita je omezená, rezervujte se  prosím v případě Vašeho zájmu na telefonní číslo 777122581 či na mail galerie@pb.cz. Tvůrčí dílna se bude konat v Galerii Františka Drtikola – Zámeček, Tyršova 106, Příbram. Věkové rozmezí 8 let a výše.

 

Tereza Kabůrková - Nebe, světlo, háj

6. října - 27. listopadu 2022

vernisáž výstavy čtvrtek 6. října v 17 hodin

kurátor výstavy Jan Freiberg

 

Komentovaná prohlídka Zámečku - Ernestina se stavebním historikem Michalem Profantem

19. října 17 hodin

 

Komentovaná prohlídka s Terezou Kabůrkovou doplněná o čínské cvičení qigong (čchi- kung)

20. října v 17 hodin